Hayrabolu Meslek Yüksekokulu
2020-03-11

Yüksekokulumuzda Bağımlılıklar ile Mücadele Konulu Eğitim



Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan "Davranışsal Bağımlılıklar ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı" ile “Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı” çerçevesinde 05 Mart 2020 tarihinde Hayrabolu Meslek Yüksekokulunda bilgilendirme eğitimi düzenlendi.

05.03.2020 perşembe günü saat 10.30' da Meslek Yüksekokulumuzda ''Teknoloji ve İnternetin Bilinçli, Güvenli ve Etkin Kullanımının Sağlanması, Aşırı ve Zararlı Kullanımının Yol Açtığı Sorunlar”,   “Kumar Bağımlılığı ve Önleme Çalışmaları”, “Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucu ile Mücadele” farkındalığı konulu bilgilendirme sunumları düzenlenmiştir. Yüksekokulumuz Öğretim Görevlileri tarafından birinci etabı yapılan eğitime okulumuz öğrencileri ile akademik personel katılmıştır. Öğr. Gör. Kenan BAYSAL teknolojinin etkin ve yerinde kullanımı ile teknoloji bağımlılığının hayatımıza getirdiği olumsuzluklar hakkında, Öğr. Gör. Meryem İnci GÜLEN Kumar bağımlılığının yarattığı sorunlar ve önleme biçimleri üzerine, Öğr. Gör. Dr. Betül BALKAN AKAN Uyuşturucu madde kullanımı, zararları, mücadele yöntemleri hakkında, önemli ve değerli bilgiler vermişlerdir.

Eğitimin düzenlenmesine sunumları ile katkıda bulunan Öğretim Görevlilerimiz başta olmak üzere bütün katılımcılara teşekkür ederiz.