2023-05-10

Depreme Hazırlık ve Farkındalık

10.05.2023 tarihinde Meslek Yüksekokulumuzda TKNÜ 2023 Yılı Depreme Hazırlık ve Fakındalık & İlk Yardım Eğitimi Projesi kapsamında eğitim gerçekleştirildi. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Pandemi ve Deprem Komisyonu üyesi Prof. Dr. Tülin YILDIZ tarafından kalp masajı ve Heimlich manevrası,  hastalara/yaralılara yönelik temel yaşam desteği, kanama, yaralanma, yanık, donma ve sıcak çarpması, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım teknikleri gibi  konularda ayrıntılı bilgilendirme yapıldı. Akabinde Üniversitemiz  Afet ve Acil Durum Komisyon Koordinatörü Doç Dr. A. Handan DÖKMECİ tarafından teorik olarak verilen, depreme hazırlık ve farkındalık eğitiminin ardından uygulamalı olarak deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Eğitim Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Moralar’ın eğitmenlerimize katkıları nedeniyle teşekkürü ile sonlandı.