2023-10-20

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Programı

Meslek Yüksekokulumuz Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü (Bankacılık ve Sigortacılık Programı), Bilgisayar Kullanımı Bölümü (Bilgi Yönetimi Programı), Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü (Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı), Makine ve Metal Teknolojisi Bölümü (Makine Programı ve Tarım Makineleri Programı) ve Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü (Otomotiv Teknolojisi Programı)'ne yeni kayıt yaptıran öğrencilerimize yönelik 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Programı gerçekleştirilmiştir.

Oryantasyon eğitiminde Üniversitenin işleyişi, akademik ve idari birimlerin, öğrenci işlerinin tanıtımı, akademik birimler dışında faaliyet gösteren birimlerin, öğrencilerimizin faydalanabilecekleri alanların (SKS, Kariyer Merkezi, Dış İlişkiler Merkezi, Kütüphane vb.) tanıtımı, sosyal ve kültürel imkânlar, akademik sınıf danışmanlığı görev ve sorumlulukları, öğrencilerimiz ile ilgili eğitim-öğretim vb. mevzuatlar (yönetmelik, yönerge, kayıt dondurma, üstten ders alma, sınav itirazı, devamsızlık, dönem içi etkinlik türleri, ders muafiyeti, intibak işlemleri, sağlık raporu alma, sınav uygulama esasları vb), ÇAP, yandal, 3+1 işletmede eğitim modeli, diploma programı amaçları, ders müfredatı vb., öğrenci topluluklarına nasıl kayıt olunacağı, sosyal sorumluluk çalışmaları, burslar, NKUZEM sistemi, öğrenci temsilciliği sistemi tanıtımı, öğrenci memnuniyet anketlerine katılım, sıfır atık-sıfır atık yönetimi, iletişim yöntemleri birim internet sayfaları, duyurular hususlarında öğrencilerimize program danışmanları tarafından bilgiler verildi.

Tüm öğrencilerimize eğitim ve öğretim hayatlarında başarılar dileriz.