Hayrabolu Meslek Yüksekokulu
2024-04-02

E-Ticaret Eğitimi ve Kariyer Sohbetleri



 

26-27 Mart 2024 tarihlerinde Ticimax firmasının, okulumuz öğrencileri için düzenlediği E-ticaret eğitimi ve kariyer sohbetleri etkinlikleri başarıyla tamamlandı. Eğitimi, okulumuzun Bilgi Yönetimi Programı mezun öğrencilerinden Ticimax'ın eğitim başdanışmanı Cansu Akdemir gerçekleştirdi. İlk gün, öğrencilere uygulamalı olarak e-ticaret web sitesi kurulumu eğitimi sunuldu ve bu eğitim sonunda öğrencilere sertifikaları takdim edildi. İkinci gün, öğrenciler için kariyer fırsatları ve staj imkanları hakkında interaktif bir sohbet etkinliği düzenlendi.

Bilgi Yönetimi programı için Öğr. Gör. Dr. Kenan Baysal ile bir dış paydaş görüşmesi gerçekleştirildi. Bu görüşme, ders müfredatlarının e-ticaret ile ilgili kısımlarının güncellenmesi gerekliliği konusunda fikir alışverişi sağladı. Öğrencilerin görüş ve önerileri dikkate alınarak, ders programına seçmeli olarak konulabilecek bir sosyal medya yöneticiliği dersinin sektörde ne kadar etkili olabileceği üzerine yoğun bir tartışma gerçekleştirildi.

Aynı zamanda mezun öğrencimiz Cansu Akdemir ile yapılan görüşme neticesinde idari ve akademik personel ile kariyer günleri etkinliklerinin planlaması kapsamında online bir görüşme planlanmıştır.

Katılımcılar, etkinliklerin kendilerine büyük bir fayda sağladığını ve özellikle kariyerleri hakkında daha net bir vizyon oluşturduklarını ifade ettiler. Öğrenciler, E-ticaret eğitimi ve kariyer sohbetleri sayesinde sektördeki güncel gelişmeleri yakından takip etme ve kendi yeteneklerini geliştirme fırsatı bulduklarını dile getirdiler. Ayrıca, dış paydaş görüşmesinin ders programlarının kalitesini artırma potansiyeline sahip olduğunu ve bu tür etkinliklerin düzenlenmesinden dolayı okula teşekkür ettiler.