Hayrabolu Meslek Yüksekokulu
2024-05-09

Hayrabolu Meslek Yüksekokulumuzda Bağımlılıkla Mücadele ve Kadına Şiddet Konulu Seminer Verildi



 

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerine yönelik bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmak amacıyla “Bağımlılıkla Mücadele” kapsamında  seminer gerçekleştirildi.

08/05/2024 tarihinde saat 14:00'da Hayrabolu Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü Konferans Salonunu’nda düzenlenen seminer, Polis Memuru Mehmet ÖZDOĞAN ve Polis Memuru Hakan AYDIN tarafından verildi. Seminerde narkotik suçlarla mücadelenin önemi, madde bağımlılığı kullanımı ve etkileri, narkotik maddeler, uyuşturucu satılan yerler ile kullanılan mekanlar, uyuşturucu suçlarında yasal durum, mobil “UYUMA” uygulaması, madde kullanımı ve bağımlılığıyla mücadele merkezleri hakkında bilgilendirilmelerde bulunuldu.

Bununla birlikte Polis Memuru Esra AKİN kadına şiddet konusu ve Kadın Acil Destek Uygulaması [KADES] ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Öğrencilerin merak ettiği soruların yanıtlandığı seminer, Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Aytaç MORALAR’ın Mehmet ÖZDOĞAN, Hakan AYDIN,  Esra AKİN, Ümran KARAKÜLAH ve Ramazan AGCA'ya Teşekkür Belgesi takdimiyle sona erdi.