2024-03-21

Zorunlu Yaz Stajı Başvuruları

01.04.2024

31.05.2024

Kurumlardan Staj Onayının Gelmesi ve Öğrenci İşlerine Teslim Edilmesi İçin Son Gün

07.06.2024

Staj Başlama Tarihi

29.07.2024

Staj Bitiş Tarihi

09.09.2024

Staj Defteri/Dosyası Teslim İçin Son Gün

16.09.2024

Notların Öğrenci İşlerine Teslimi

27.09.2024

2023-2024 eğitim öğretim yılı  bahar yarıyılı zorunlu yaz stajına  tüm  derslerini tamamlamış ve  mezuniyeti  için  sadece  yaz stajı eksiği  kalmış  öğrenciler ile derslerini tamamlamamış ancak hiçbir derse devam mecburiyeti olmayan öğrenciler başvurabilir.

Stajı başlatmak için yapılması gerekenler:

Genel dilekçe formu(bir nüsha), staj Başvuru formu(iki nüsha), sigorta başlatma formu(iki nüsha) olacak şekilde çıktıları alınıp  öğrencilerin ve iş yerinin doldurması  gereken kısımlar doldurularak  Meslek Yüksekokulumuz Öğrenci İşlerine şahsen başvurmaları gerekmektedir.

(Formlarda iş yeri ve öğrencinin doldurması gereken kısımları iki nüsha olarak istenen belgelere eksiksiz doldurulması gerekmektedir.)

Meslek Yüksekokulumuza staj başvurusunda bulunacak  öğrencilerimiz E-devlet üzerinden Müstehaklık belgesi almalıdır.

Genel Dilekçe Formu İçin TIKLAYINIZ.

Staj Başvuru Formu İçin TIKLAYINIZ.

Sigorta Başlatma Formu İçin TIKLAYINIZ.

Staj defterini Meslek Yüksekokulumuz Öğrenci İşleri Birimimizden temin edebilirsiniz ya da aşağıda linki bulunan staj dosyasını indirip defter haline getirebilirsiniz.

Staj Dosyası Linki İçin TIKLAYINIZ.

STAJ BİTİMİNDEStaj dosyası içinde bulunan ve İşyeri tarafından doldurulacak olan İşyeri Değerlendirme Formu -  İşyeri Devam Çizelgesi   kapalı zarfta     elden  teslim edilmek suretiyle Meslek Yüksekokulumuz Staj Danışmanına  ulaştırılması zorunludur.

ÖNEMLİ NOT:

• Öğrenci stajdan vazgeçmesi durumunda Meslek Yüksekokulumuz Müdürlüğüne yazılı olarak bildirmekle yükümlüdür.
  • Öğrencinin staj esnasında iş kazası geçirmesi durumunda staj işyeri SGK İl/İlçe Müdürlüğüne iş kazası bildirimi yapmakla yükümlüdür. Ayrıca staj işyeri ve öğrencinin Meslek Yüksekokulumuza derhal iş kazası ile ilgili bilgi vermesi gerekmektedir.
  • Öğrenci staj sırasında sağlık raporu aldığında derhal Meslek Yüksekokulumuz Staj Bürosuna işyeri onaylı dilekçe ile birlikte sağlık raporunu göndermek zorundadır.
  • Staj dosyasını yukarda belirtilen sürede teslim etmeyen öğrenci, staj çalışmalarını tekrarlamak zorunda kalacaktır.