Hayrabolu Meslek Yüksekokulu

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ

http://nkuzem.nku.edu.tr/ üzerinden sisteme bağlanabilirsiniz. (Sisteme bağlanmadan önce siz ile alakalı videoları izleminizi öneririz.)

Sistem Adobe Flash Player ve Java kurulumu istiyor. Ayrıca, Edge ve Chrome üzerinde çalışmıyor.

  • Canlı ders sistemine girebilmek için Internet Explorer veya Mozilla Firefox tarayıcılarıyla giriş yapınız.
  • Cep telefonundan canlı ders sistemine bağlanabilmek için cep telefonlarınızdan puffin tarayıcısını indirip canlı derse katılabilirsiniz.

 

1. Mozilla (Eski versiyon - Test Edildi) veya Internet Explorer (Test edilmedi) kurulu olmalı. 

Mozilla 52.9 ESR 32 bit versiyonunda test edilmiştir. Kurulum dosyasını indirmek için tıklayın. Kurulum sırasında aşağıdaki noktalara dikkat edin:

  • Dosya indikten sonra hata yapıp son güncellemeleri almamanız için interneti kapatmanız önerilir. Ancak, kendinize güveniyorsanız interneti kapatmadan da yapabilirsiniz.
  • Kurulumu başlatın. İleri ->
  • Standart mı Özel mi seçeneğinden Özel'i seçin.
  • Eğer mevcut mozillanız var ise farklı klasör seçebilirsiniz.
  • "Bakım Hizmetin Yükle" seçeneğini deaktive edin. İleri->İleri->... tıklayıp kurulumu bitirin.

 

  • (İnternet bağlantısı açık ise hemen güncelleme yapmak istiyor. Kesinlikle izin vermeyin.) Bu kontrolü engellemek için sağ üstteki üç çizgiye tıklayın. Seçenekler -> Gelişmiş -> Güncelleme yi seçip, "Güncellemeleri hiçbir zaman denetleme" seçeneğini seçin. 

 

2. Adobe Flash Player Kurulumu için tıklayın.

Kurulum sayfasında isteğe bağlı teklifleri deaktive edin. Boşu boşuna kurulmasın. Reklam uygulamalarıdır. 

 

Deaktive ettikten sonra indirmeniz önerilir. 

3. Java'nın test edilmiş versiyonunun kurulumu için tıklayın

Kurulumdan sonra Java'yı güncellememiniz önerilir. Güncelleme uyarını engellemek için başlat (masaüstünde sol alt köşe) tıklayıp "configure java" keliemelerini aratın. Java Control Panel açılacaktır. "Update" sekmesine gelip güncelleme uyarısı kapatın. 

 

Şimdi "Security" sekmesine tıklayın. "Edit Site List" yapıp "Add" buttonuna tıklayın ve http://sanalders.nku.edu.tr ekleyin. Bu sayede tarayıcıdaki birçok uyarı gelmemiş oluyor. 

 

4. Uygulama sırasında açılan pencereleri "Allow" veya "İzin Ver" demelisiniz. ("Allow" veya "İzin Ver" i seçerken  adresin .nku.edu.tr olmasına dikkat edin. - Güvenlik önlemi)

5. Internet Explorer'a Windows 10'da erişmek için Başlat yani Windows iconuna tıklayın ve "Internet Explorer" aratın. 

 

ALTERNATİF DOSYA PAYLAŞIM YÖNTEMLERİ

Mevcut "Uzaktan Eğitim Sistemi" uygulama notu yükleme, ödev verme gibi işlemleri de desteklemektedir. Ancak, Öğretim üyelerimiz B Planı olarak aşağıdaki sitelerinde dosyalarını paylaşabilirler.

Ders notu paylaşma

  • ADYS: Ders notu paylaşabileceğiz, ödev verip toplayabileceğiniz bir platformdur. İsterseniz sadece öğrenci ile isterseniz tüm dünya ile ders notunuzu paylaşma imkanınız vardır. (Üniversitemizin sistemi ile entegre çalışmaktadır. Dosya sınırı: 10 MB, Öğrenci için 1 MB'dır.) 
  • Üniversite CV sistemi -> Yazılarım / Dökümanlarım:  Ders notlarını ekleyebileceğimiz bir sayfadır. Üniversite sisteminde Kişisel bölümü altında CV işlemlerine tıkladıktan sonra açılan sayfada en altta kalan Yazılarım / Dökümanlarım linkinden yükleme yapılabilir. İstediğiniz sayfalara sadece öğrenciler bağlanabilir.