Hayrabolu Meslek Yüksekokulu
2023-07-17

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş İlanı



Yatay Geçiş ilanı için TIKLAYINIZ.

 

 

2023-2024 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ

YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI İÇİN

BİLGİ NOTLARI

 

Başvurular başvuru takviminde verilen tarihler (bakınız: http://oidb.nku.edu.tr/) arasında https://basvuru.nku.edu.tr/yataygecis adresinden ONLİNE BAŞVURU SİSTEMİ üzerinden yapılacaktır. Başvuru adresi başvuru tarihlerinde aktif olacaktır.

Başvuru sistemi haricinde şahsen, posta yolu ve kargo ile başvuru kabul edilmeyecektir.  Başvuru sürecinin tamamlanmasından sonra sisteme belge ekleme veya güncelleme işlemleri de yapılamayacaktır.

İstenilen belgeler başvuru sistemine PDF olarak başvuran öğrenci tarafından yüklenecek ve asıl belgeler kayıt hakkı kazanıldığında kesin kayıt esnasında ilgili birime teslim edilecektir.

Tüm değerlendirme işlemleri online başvuru sistemine yüklenen belgeler üzerinden yapılacağından başvuru esnasında istenilen bilgiler eksiksiz ve doğru girilmelidir. Eksik belge ve beyana uygun olmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Belgelerin içeriğindeki bilgilerin tam ve okunaklı olmasına dikkat edilmelidir.

Başvuru esnasında online başvuru sistemine yüklenen, kayıt anında teslim edilen ve diğer üniversitelerden gönderilen belgeler arasında tutarsızlık tespit edilmesi halinde adayın kaydı iptal edilerek hakkında hukuki süreç başlatılacaktır.

E-Devletten alınan belgelerin güncel olup olmadığı başvuru yapacak adayın sorumluluğundadır.

Başvurusu tamamlanan öğrenci başvuru belgesinin çıktısını almak zorundadır (kayıt hakkı kazanıldığında kesin kayıt esnasında ilgili birime teslim edilecektir)

Başvurusunu yapacak aday öğrenciler online başvuru sisteminde yüklemiş oldukları bilgi ve belgelerin doğruluğu konusunda dikkatli olmalıdır.

*Başvuru Sistemi ile ilgili sorunlar için(işlem butonlarının çalışmaması, belge yüklerken hata alması, gibi) bidbdestek@nku.edu.tr adresine mail gönderiniz.

*Yatay Geçiş ile ilgili bir hata durumunda sorunlarınızı ilgili birim öğrenci işleri personeline iletiniz. (İletişim için tıklayınız.)

Online başvuru sisteminde başvuru esnasında oluşabilecek sorunlar başvuru esnasında belirtilen elektronik posta adresine ve aday başvuru ekranı mesaj sekmesine iletileceğinden elektronik postası ve mesaj kutusu aralıklı olarak kontrol edilmelidir.

Yatay geçiş başvuruları, ilgili mevzuatta yer alan hükümler çerçevesinde, başvuru yapılan akademik birimlerinin yönetim kurulları tarafından değerlendirilecek değerlendirme sonuçları (isim listesi) ilgili akademik birimin internet sitesinde ve öğrencinin başvuru sisteminde ilan edilecektir. İlgili adaylara ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır.

Yatay Geçiş Yönetmeliği için tıklayınız.